Reliable

U bevindt zich hier : Home Belasting Nieuws Fiscaal nieuws - Taxcence
Fiscaal nieuws - Taxcence
Taxence
 • Geen teruggaaf dividendbelasting voor Schotse trust
  Als de participatiebewijzen in een buitenlandse trust niet vrij verhandelbaar zijn, is zo’n trust niet te vergelijken met een fonds voor gemene rekening.

 • Maak kennis met TaxTalks en ontvang een PE-punt
  Maak kennis met TaxTalks en kijk dinsdagavond 20 april live naar de uitzending en ontvang een gratis PE-punt. Fiscaal journalist en presentatrice Marit Muller kondigt alvast aan welke onderwerpen zij zal gaan bespreken met gasten mr. dr. Chris Dijkstra en prof. mr. Gerard Meussen. – Einde Vpb-plicht open cv en familiefondsen: wat betekent dit voor de praktijk?– Recente uitspraken overdrachtsbelasting– Komt de... lees verder

 • Startersregeling TVL kan niet eerder open dan medio mei
  Het is niet mogelijk om de startersregeling TVL eerder open te stellen dan medio mei. ‘Er zit een grens aan wat mijn ministerie en RVO.nl kunnen leveren.’ Staatssecretaris Keijzer beantwoordt Kamervragen over het bericht dat de startersregeling TVL pas medio mei open zal gaan.

 • ABN Amro schikt voor 480 miljoen in witwaszaak
  ABN Amro is een schikking van € 480 miljoen overeengekomen met het Openbaar Ministerie. De bank betaalt een boete van € 300 miljoen, plus €180 miljoen ter 'ontneming'.

 • Helft van bedrijven in Caribisch Nederland maakte gebruik van steunmaatregelen
  In totaal maakte bijna de helft van de bedrijven in Caribisch Nederland gebruik van een financiële tegemoetkoming in loonkosten en/of vaste lasten in 2020. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS. Sinds maart 2020 is in Caribisch Nederland een pakket aan noodmaatregelen voor de economische gevolgen van het coronavirus van kracht.

 • Vooraankondiging arresten Hoge Raad 23 april 2021
  Onder voorbehoud zal de Hoge Raad op vrijdag 23 april 2021 de volgende arresten in genoemde zaken wijzen. De met toepassing van artikel 80a RO en 81 RO te wijzen arresten zijn ook in dit overzicht opgenomen.

 • ECLI:NL:RBNNE:2021:1442 Rechtbank Noord-Nederland, 16-04-2021, AWB LEE – 19 _ 2840
  De rechtbank oordeelt dat in deze BPM-zaak het kentekengegeven een op de zaak betrekking hebbend stuk is dat verweerder in bezwaar ter inzage had moeten geven aan eiser. Nu verweerder dat niet gedaan heeft is eisers inzagerecht geschonden. Omdat verweerder het kentekengegeven niet ter inzage heeft gegeven is het niet tot een inhoudelijk hoorgesprek gekomen.... lees verder

 • Rechter mag niet te snel van dienstbaarheid uitgaan
  Stel dat een bv haar opslagruimtes aan haar klanten verhuurt. Is deze verhuur dienstbaar aan de onderneming van de bv? Dan tellen de opslagruimtes niet mee bij de toets of de bv een onroerendezaakrechtspersoon is. Maar de Hoge Raad oordeelt dat de belastingrechter moet motiveren waarom hij meent dat sprake is van dienstbaarheid.